Росія заборонила в'їзд у країну 92 громадянам США, зокрема журналістам відомих видань

Росія заборонила в'їзд у країну 92 громадянам США, зокрема журналістам відомих видань

Укрінформ
МЗС Росії у середу, 28 серпня, заборонило в'їзд у країну 92 громадянам США, зокрема низці журналістів видань Wall Street Journal, Washington Post і New York Times.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

У відомстві стверджують, що журналісти американських видань, яким заборонили в'їзд у Росію, нібито причетні "до виготовлення та розповсюдження фейків про Росію і російські збройні сили”.

Крім того, як зазначити в російському МЗС, таке рішення було ухвалено "у відповідь на русофобський курс" адміністрації президента США Джо Байдена. МЗС заявило, що частиною цього курсу стали “килимові” санкції щодо російських політиків, представників бізнес-спільноти, діячів науки і культури, журналістів і медійних структур.

До списку також внесено представників силових відомств і спецслужб, керівників компаній ВПК і фінансових інститутів, які постачають озброєння ЗСУ.

Читайте також: Росія оголосила нев'їзними майже 100 громадян Канади

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня США оголосили новий пакет санкцій, який охоплює близько 400 суб’єктів, пов’язаних з російськими паливно-енергетичними та металургійними секторами, фінансовою сферою та постачанням товарів подвійного призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-