Сі Цзіньпін на зустрічі із Салліваном заявив, що Китай прагне стабільних відносин зі США

Сі Цзіньпін на зустрічі із Салліваном заявив, що Китай прагне стабільних відносин зі США

Укрінформ
Голова КНР Сі Цзіньпін провів у Пекіні зустріч із радником президента США з питань нацбезпеки Джейком Салліваном, на якій заявив, що Китай прагне стабільних відносин зі Сполученими Штатами на основі взаємної поваги та мирного співіснування.

Про це повідомили в китайському зовнішньополітичному відомстві, передає кореспондент Укрінформу.

«У сучасному мінливому і бурхливому світі країни потребують солідарності та координації, а не розколу чи конфронтації. Попри великі зміни в наших двох країнах і в китайсько-американських відносинах, Китай залишається відданим розвитку стабільних і сталих зв’язків зі Сполученими Штатами на основі взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідної співпраці», - сказав Сі.

За його словами, як дві великі держави, Китай і США повинні нести відповідальність за історію, людей та світ і бути джерелом світової стабільності й миру та двигуном глобального розвитку.

«Позиція Китаю щодо твердого захисту суверенітету, безпеки та інтересів розвитку країни залишається незмінною, як і прагнення зберегти традиційну дружбу між китайським і американським народами», - зауважив китайський лідер.

Читайте також: Глава ОП переконаний у необхідності зустрічі лідерів України і Китаю

Він висловив сподівання, що американська сторона працюватиме з Китаєм в одному напрямку та сприйматиме Китай і його розвиток у позитивному й раціональному світлі, аби спільно створити умови для двох великих країн ладити одна з одною.

Коментар Білого дому щодо цієї зустрічі наразі відсутній.

Як повідомляв Укрінформ, президент Сполучених Штатів Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін найближчим часом планують провести телефонну розмову.

Фото: Trevor Hunnicutt/Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-