Китай занепокоєний ескалацією «української кризи»

Китай занепокоєний ескалацією «української кризи»

Укрінформ
Китай стурбований не лише отриманням Україною дозволу на застосування західної зброї по Росії, а загалом високою імовірністю подальшої ескалації та розширення «української кризи».

Про це на брифінгу заявив речник МЗС КНР Лінь Цзянь, коментуючи на прохання кореспондента Укрінформу слова спецпредставника уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуея про занепокоєння його країни саме пом’якшенням Заходом умов для застосування Україною зброї по Росії. 

«Наскільки мені відомо те, що ви сказали про брифінг (Лі Хуея – ред.), не відповідає фактам. Наразі існує широке занепокоєння високою імовірністю подальшої ескалації та розширення «кризи» (так у Китаї називають російську війну проти України – ред.)», - сказав Лінь, відповідаючи на прохання уточнити, що саме викликає занепокоєння Китаю в ситуації з можливістю застосування Україною західної зброї по РФ, та як дипломат може прокоментувати масоване використання російськими військовими іранських дронів та північнокорейських ракет для атак по українських містах.

«У міжнародному співтоваристві вважають головним пріоритетом деескалацію ситуації, тому Китай закликає всі сторони уникати розширення зони бойових дій, утримуватись від ескалації та провокацій, що можуть призвести до розширення конфлікту», - зазначив речник.

Читайте також: Дві третини українців не довіряють Китаю, як імовірному посереднику в переговорах з РФ

Він додав, що всім сторонам слід зберігати спокій, проявляти стриманість та уникати дій, які можуть призвести до ще більшого загострення ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, спецпредставник уряду КНР Лі Хуей на брифінгу 27 серпня заявив, що Китай, Бразилія, Південна Африка та Індонезія стурбовані пом’якшенням західними державами умов використання Україною наданої ними зброї для ударів по військових цілях на території Росії.

Більше про те, що розповів про свою поїздку посланець Китаю з миру для України – в матеріалі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-