У США місцевий політик отримав довічне за вбивство журналіста-розслідувача

У США місцевий політик отримав довічне за вбивство журналіста-розслідувача

Укрінформ
У США журі присяжних засудило до довічного позбавлення волі колишнього політика Роберта Теллеса з американського штату Невада за вбивство журналіста, який писав критичні статті під час його перебування на посаді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Зазначається, що 47-річний Теллес перебував під вартою з 2022 року за вбивство журналіста-розслідувача видання Las Vegas Review-Journal Джеффа Германа.

Під час судового розгляду справи, прокурори представили журі присяжних докази ДНК, що були знайдені під нігтями Германа, які, за версією слідства, належали саме Теллесу, який себе не визнав винним у цій справі.

Журі з 12 присяжних повернуло обвинувальний вердикт у середу після двох днів наради. Кілька годин потому ті ж присяжні засудили Теллеса, колишнього політика з округу Кларк, до довічного ув'язнення.

У вересні 2022 року 69-річного Германа знайшли після того, як він отримав сім ударів ножем у шию та тулуб біля свого будинку в Неваді.

Прокурори звинуватили Теллеса у вбивстві Германа через статті, які журналіст написав про його поведінку як обраної посадової особи, зокрема, що Теллес мав «неналежні стосунки» з членом своєї команди.

Читайте також: П’ятьох агентів Секретної служби США відправили у відпустку після замаху на Трампа - ЗМІ

Теллес програв праймеріз у гонці на другий термін на посаду державного адміністратора у 2022 році після того, як статті Германа були опубліковані в Las Vegas Review-Journal перед виборами.

Сам Герман понад чотири десятиліття висвітлював події у місті та корупцію.

Як повідомляв Укрінформ, організація «Репортери без кордонів» засудила вбивство російською ракетою журналіста агентства Reuters Раяна Еванса та закликали розслідувати цей злочин.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-