У Франції розпочали попереднє провадження проти трьох підозрюваних у підпалі синагоги

У Франції розпочали попереднє провадження проти трьох підозрюваних у підпалі синагоги

Укрінформ
Французька влада почала попереднє провадження проти трьох чоловіків, яких підозрюють у причетності до підпалу синагоги на півдні Франції минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє dpa.

Головного підозрюваного звинувачують у замаху на вбивство з терористичних мотивів, тоді як двоє інших перебувають під слідством за пособництво і підбурювання злочинця, заявив у четвер французький прокурор з протидії тероризму.

Двом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, тоді як третього чоловіка звільнили за певних умов.

Передбачуваний злочинець, яким виявився 33-річний алжирець, був затриманий у ході переслідування і, як повідомляється, зізнався у скоєному. Він заявив, що хотів підтримати «палестинську справу» і викликати реакцію Ізраїлю.

Читайте також: У Франції затримали підозрюваного у спробі підпалу синагоги

У прокуратурі заявили, що чоловік давно був антисемітом, однак в останні місяці став ще більш радикально налаштованим.

Прокуратура звинуватила двох інших підозрюваних у допомозі ймовірному виконавцю атаки здійснити втечу від поліції. Повідомляється також, що один із затриманих знав про плани ймовірного злочинця щодо вчинення підпалу.

Також стало відомо, що на момент підпалення в синагозі перебували п’ятеро людей, але вони не постраждали.

Як повідомлялося, у суботу в місті Ла-Гранд-Мотт на півдні Франції стався вибух біля синагоги, внаслідок чого зазнав поранення поліцейський, пошкоджені два автомобілі.

Дві машини біля синагоги зайнялися після того, як в одній із них вибухнув, імовірно, газовий балон. Влада розглядає вибух як можливий теракт. Мер Стефан Россіньоль заявив, що камери відеоспостереження зафіксували людину, яка підпалює машини.

Вибух стався під час шабату, коли багато людей відвідують служби у синагогах. Однак, за словами джерела у поліції, на момент вибуху у синагозі не проводили службу.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-