У Франції затримали підозрюваного у спробі підпалу синагоги

У Франції затримали підозрюваного у спробі підпалу синагоги

Укрінформ
Французька поліція затримала чоловіка, підозрюваного у спробі підпалу синагоги в південному місті Ла-Гранд-Мотт у суботу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманіна.

Антитерористична прокуратура, яка очолила розслідування, повідомила вранці в неділю, що підозрюваного затримано в Німі в суботу ввечері.

«Перед тим, як поліція встигла втрутитися, підозрюваний відкрив вогонь по поліції, яка також відповіла. Чоловік отримав поранення в обличчя», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ще двоє людей були взяті під варту.

За інформацією французького телеканалу BFM TV, підозрюваним виявився 33-річний алжирець. Місцева поліція відмовилася повідомити подробиці затримання.

Загалом близько 200 поліцейських брали участь у розшуку підозрюваного.

Читайте також: У Франції посилять охорону єврейських споруд після вибуху біля синагоги

Як повідомляв Укрінформ, у суботу у місті Ла-Гранд-Мотт на півдні Франції стався вибух біля синагоги, внаслідок чого зазнав поранення поліцейський, пошкоджені два автомобілі.

Дві машини біля синагоги зайнялися після того, як в одній із них вибухнув, імовірно, газовий балон. Влада розглядає вибух як можливий теракт. Мер Стефан Россіньоль заявив, що камери відеоспостереження зафіксували людину, яка підпалює машини.

Вибух стався під час шабату, коли багато людей відвідують служби у синагогах. Однак, за словами джерела у поліції, на момент вибуху у синагозі не проводили службу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-