У Франції посилять охорону єврейських споруд після вибуху біля синагоги

У Франції посилять охорону єврейських споруд після вибуху біля синагоги

Укрінформ
У суботу після вибуху поблизу синагоги на півдні Франції поліція розшукує чоловіка, загорнутого у прапор Палестини. Його підозрюють у підпалі синагоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron`s із посиланням на AFP.

Прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь відвідав місце інциденту у місті Ла-Гранд-Мотт разом із главою МВС Жеральдом Дарманіном.

«Ми ледве уникнули жахливої трагедії», – сказав Атталь.

На кадрах із камер відеоспостереження помітили чоловіка із палестинським прапором, накинутим навколо його тулуба, та покритою палестинською червоною куфією (хусткою) головою. Чоловік мав із собою дві пляшки, наповнені жовтуватою рідиною. На кадрах також видно контури пістолета.

За словами поінформованих джерел, підозрюваний швидко покинув місце події пішки.

Дарманін заявив, що присутність поліції біля єврейських споруд у Франції буде посилено після суботнього інциденту.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу у місті Ла-Гранд-Мотт на півдні Франції стався вибух біля синагоги, внаслідок чого зазнав поранення поліцейський і пошкоджені два автомобілі.

Дві машини біля синагоги зайнялися після того, як в одній з них вибухнув, імовірно, газовий балон. Влада розглядає вибух як можливий теракт. Мер Стефан Россіньоль заявив, що камери відеоспостереження зафіксували людину, яка підпалює машини.

Читайте також: У Тель-Авіві чоловік загинув внаслідок вибуху бомби в його рюкзаку, ще одна людина постраждала

Вибух стався під час шабату, коли багато людей відвідують служби у синагогах. Однак, за словами джерела у поліції, на момент вибуху у синагозі не проводили релігійну службу.

Фото ілюстративне / LODI Franck/SIPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-