Uber і британський ШІ-стартап Wayve оголосили про співпрацю

Uber і британський ШІ-стартап Wayve оголосили про співпрацю

Укрінформ
Компанія Uber і британський стартап зі штучного інтелекту Wayve у четвер оголосили про партнерство, у рамках якого дві фірми співпрацюватимуть у розробці технологій автономного водіння.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

Зазначається, що в рамках цієї угоди Uber також придбає - за нерозголошену суму - міноритарний пакет акцій в Wayve.

«Wayve створює для водіння штучний інтелект «загального призначення», який зможе забезпечити всі рівні автономного водіння в будь-якому типі автомобіля в будь-якій точці світу», — сказав Алекс Кендалл, співзасновник і генеральний директор Wayve.

Генеральний директор Uber Дара Хосровшахі додав, що обидві компанії «розділяють бачення щодо переосмислення мобільності на краще».

«Удосконалений підхід «Wayve Embodied AI» багатообіцяючий, оскільки ми працюємо над створенням світу, де сучасні транспортні засоби є спільними, електричними та автономними», — зазначив Хосровшахі.

Компанії заявили, що Uber інтегрує технологію Wayve AV2.0 — продукт на основі алгоритму, який дозволяє транспортним засобам самостійно керувати автомобілем, використовуючи дані з фізичного середовища — у споживчі транспортні засоби.

Читайте також: Samsung починає масове виробництво нового чипа пам’яті для штучного інтелекту на смартфонах

Wayve AV2.0 — це технологія на основі штучного інтелекту, яка дозволяє автовиробникам оснащувати чинні транспортні засоби розширеною системою допомоги водієві рівня 2+ і можливостями автономного водіння 3 і 4 рівней.

У майбутньому Uber має намір запустити безпілотні транспортні засоби як опцію в своєму додатку, оснащеними технологією від Wayve.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Uber оштрафована на 290 млн євро за передачу особистих даних європейських водіїв на американські сервери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-