Росія засекретила статистику виробництва дизельного пального

Росія засекретила статистику виробництва дизельного пального

Укрінформ
Після серії пожеж на нафтобазах і нафтопереробних заводах Росії, що сталися останніми днями, російський уряд вирішив засекретити дані про випуск у країні дизельного пального.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

З опублікованих 28 серпня даних Федеральної служби держстатистики (Росстат) вилучено цифри про випуск дизельного пального, мазуту, зрідженого пропану та бутану.

У статистичному відомстві зауважили, що ці дані більше не будуть публікуватись на підставі рішення уряду країни.

Наприкінці травня Росстат уже наклав гриф «таємно» на статистику про випуск автомобільних бензинів, що в уряді РФ пояснили геополітичною ситуацією та загрозою маніпуляцій на ринку з боку недобросовісних учасників.

Останнє закриття даних у Росстаті виправдовують подібним чином і кажуть, що дуже часто публіковані відомством статистичні дані про виробництво моторних палив використовуються «для необґрунтованого тиску на ринок і створення штучного ажіотажу».

Останнє рішення засекретити статистику прийнято через два дні після вибуху на Омському нафтопереробному заводі – найбільшому в Росії, що виробляє десяту частину всього бензину та дизеля в країні-агресорці.

Після вибуху на заводі припинила роботу установка первинної переробки нафти АВТ-11, через що Омський НПЗ втратив 41% своєї потужності. Причина інциденту, який також спричинив загибель одного з робітників, офіційно не називається.

Торік Омський НПЗ переробив 21,28 млн тонн нафти, з якої виробив 5,07 млн тонн автобензину (11,5% усього виробництва в РФ), 8,1 млн тонн дизпалива (9,2%) та 1,63 млн тонн авіагасу (15%).

Читайте також: На великому НПЗ в Омську стався вибух, почалася пожежа - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 28 серпня на нафтобазі у Кам'янському районі, що в Ростовській області (РФ), спалахнула пожежа після атаки безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-