Ізраїльська армія завершила військову операцію на півдні сектора Гази

Ізраїльська армія завершила військову операцію на півдні сектора Гази

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю в п'ятницю завершила тритижневу операцію на півдні сектора Гази, під час якої було зруйновано тунелі ХАМАСу, знищено понад 250 бойовиків і знайдено тіла шести заручників.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

Зазначається, що рейд у Хан-Юнісі і на околицях Дейр-аль-Балаха проводився з початку серпня, а сьогодні вранці 98-ма дивізія ЦАХАЛ була виведена з Гази.

Це був третій раз, коли ЦАХАЛ увійшов до Хан-Юніса з моменту свого першого наземного наступу на початку року.

За словами військових, під час операції сапери знищили шість окремих тунелів ХАМАСу загальною протяжністю близько шести кілометрів. У деяких підземних ходах військовослужбовці знищили бойовиків і знайшли зброю.

Під час операції також була зруйнована наземна інфраструктура ХАМАСу, зокрема ракетні установки і розвідувальні матеріали на «центральному» аванпості бойовиків у районі Дейр-аль-Балаха.

Після операції ЦАХАЛ заявив, що евакуйоване напередодні операції палестинське цивільне населення може повернутися до районів у передмісті Хан-Юніса Аль-Карара.

Видання також зазначає з посиланням на військових, що в результаті операції Армії оборони Ізраїлю в місті Рафах на півдні сектора Гази «розпалася» бригада «Рафах» ХАМАСу. Вона складалася з чотирьох батальйонів і вважалася одним з останніх оплотів терористичного угруповання в секторі до того, як у травні 162-га дивізія ЦАХАЛу розпочала наступ.

Під час боїв у Рафаху військові зауважили, що бойовики все частіше намагаються не воювати, а втекти на північ, у гуманітарну зону. ЦАХАЛ заявив, що в ході наступу в Рафаху було знищено понад 1000 терористів, крім того, багато бойовиків втекли разом із палестинським населенням.

Читайте також: ЦАХАЛ розпочав контртерористичну операцію на Західному березі річки Йордан

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю повідомила, що вночі 20 серпня на півдні сектора Гази були знайдені тіла шести вбитих заручників. 27 серпня ЦАХАЛ визволили ізраїльського заручника, якого бойовики ХАМАСу утримували в цьому районі.

Вчора стало відомо, що мМіж Ізраїлем та ХАМАСом буде оголошене триденне перемирʼя.

Фото: Israel Defense Forces

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-