Глава МЗС Литви: Якщо не зможемо домогтися перемоги України, світ буде іншим

Глава МЗС Литви: Якщо не зможемо домогтися перемоги України, світ буде іншим

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс переконаний, що без перемоги України неможливо досягти справедливого миру.

Про це він заявив на міжнародній конференції з питань безпеки Globsec Forum у Празі, передає кореспондент Укрінформу.

«Неможливо досягти справедливого миру без перемоги. Україна має вийти з конфлікту переможницею, інакше такі конфлікти ніколи не завершаться в регіоні… Якщо ми хочемо переконати себе, що це регіональний конфлікт, який може завершитися зупиненням вогню, то цього не станеться. Він уже зачіпає всіх, глобально. І якщо ми не зможемо домогтися перемоги України, світ буде іншим: роль США буде іншою, роль ЄС, я вже не кажу про позицію України, Балтії, Румунії тощо», - заявив Ландсбергіс.

Він вважає, що якщо до операції ЗСУ у Курській області Путін ще міг би оголосити про свою "перемогу", хай і часткову, без досягнення всіх цілей, то тепер це вже неможливо.

«Курськ важливий не лише тому, що Путіну важко пояснити, що відбувається, а й тому, що українці створили для нього стратегічну дилему – він не знає, чого очікувати завтра, і він змінює свої плани», - зазначив литовський міністр.

Водночас він відзначив, що операція проводилася в умовах "інформаційної тиші", вважає, що «туман війни» потрібен, щоби дезорієнтувати Путіна та привести його зрештою до поразки.

Читайте також: Путін проміняв заможність країни на імперські амбіції - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, наступальна операція Сил оборони України в Курській області РФ розпочалася 6 серпня 2024 року. 15 серпня було оголошено про створення на підконтрольних територіях у Курській області військової комендатури, її керівником призначили генерал-майора Едуарда Москальова.

Президент Володимир Зеленський заявив, що операція України в Курській області сприяє знищенню логістики російської армії та виснаженню їхніх резервів.

Під час форуму «Україна 2024. Незалежність» він заявив, що Курська операція є одним із етапів закінчення російсько-української війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-