У США оштрафували компанію за продаж конфіденційних технологій Китаю, РФ та Ірану

У США оштрафували компанію за продаж конфіденційних технологій Китаю, РФ та Ірану

Укрінформ
Американський оборонний підрядник RTX Corp. погодився сплатити штраф у розмірі $200 мільйонів, щоб врегулювати звинувачення уряду США в тому, що він порушив експортний контроль, передавши конфіденційні технології Китаю, Росії та Ірану.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ. 

Мирова угода, оголошена в п'ятницю Державним департаментом, була досягнута після того, як компанія RTX добровільно повідомила про порушення, які, за її словами, були пов'язані з «неправильною класифікацією оборонних виробів відповідно до Міжнародних правил торгівлі зброєю, або ITAR».

Недотримання дочірніми компаніями RTX вимог експортного контролю США призвело до того, що деякі чутливі технології потрапили до Китаю. У США вони були включені до «чорного списку» військових авіаційних систем, в тому числі до літака Air Force One.

Порушення відбулися в Rockwell Collins Inc., аерокосмічному виробнику, який пізніше був придбаний попередником RTX - United Technologies Corp. Виплату половини суми врегулювання буде призупинено за умови, що RTX використає ці гроші для посилення своїх програм щодо дотримання нормативних вимог.

Читайте також: Підтримка Китаю дозволяє Росії вести війну проти України - Столтенберг

Одне зі звинувачень стосувалося передачі технологій Китаю, який є основним супротивником США на міжнародній арені, пише Bloomberg. Зазначається, що в одному випадку несанкціонований експорт допоміг розкрити дизайн компонентів системи контролю навколишнього середовища для військових літаків F/A-18 E/F Super Hornet і EA-18G Growler.

Під час звіту про прибутки в липні компанія повідомила, що виділила майже 1 мільярд доларів на розгляд результатів трьох державних розслідувань.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що до 90% своєї залежності в імпорті мікроелектроніки Росія задовольняє з поставок Китаю та спрямовує цю продукцію на виробництво танків, снарядів та інших озброєнь.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-