Держдеп США дозволив продаж Хорватії восьми систем HIMARS

Держдеп США дозволив продаж Хорватії восьми систем HIMARS

Укрінформ
Державний департамент США схвалив продаж Хорватії реактивних систем залпового вогню HIMARS та супутнього обладнання.

Про це повідомляється на сайті Управління воєнного співробітництва Міністерства оборони США (DSCA), передає Укрінформ.

«Державний департамент США схвалив рішення про можливий продаж уряду Хорватії високомобільних артилерійських ракетних систем M142 і пов'язаного з ними обладнання та послуг вартістю $390 мільйонів, повідомивши Конгрес про можливий продаж», - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що Хорватія хоче, зокрема, придбати вісім систем HIMARS M142, 24 блоки керованих реактивних снарядів GMLRS і стільки ж блоків з ракетами M31A2 з унітарною фугасною бойовою частиною, десять броньованих машин HMMWV і 36 GPS-приймачів та необхідне програмне забезпечення, тренажери й навчання для своїх військовослужбовців.

Читайте також: Боррель закликав зняти обмеження для ЗСУ на використання західної зброї

«Цей продаж допоможе підтримати зовнішню політику і національну безпеку Сполучених Штатів шляхом посилення безпеки країни – члена НАТО, яка залишається важливим чинником політичної стабільності і економічного прогресу в Європі», - наголошується у заяві.

Як зазначається, запропонований продаж покращить спроможність Хорватії стримувати поточні та майбутні загрози і підтримувати операції коаліції, а також сприятиме оперативній сумісності зі Сполученими Штатами та іншими силами НАТО.

Головним підрядником виступить американська компанія Lockheed Martin.

Читайте також: Міністр оборони Нідерландів не назвав дату поставки Patriot в Україну - щоб не інформувати Росію

Як повідомляв Укрінформ, раніше у серпні віцепрем'єр-міністр і міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш підписав контракт із США на постачання 96 сучасних гелікоптерів Apache.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-