Корабель ВМС Китаю увійшов у територіальні води Японії

Корабель ВМС Китаю увійшов у територіальні води Японії

Укрінформ
Міноборони Японії заявило, що дослідницький корабель ВМС Китаю у суботу увійшов у територіальні води Японії біля її південно-західних островів.

Це сталося менш ніж через тиждень після того, як Токіо висловило рішучий протест проти порушення повітряного простору китайським військовим літаком.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

У Міноборони додали, що Японія знову висловила протест Китаю та передала свою серйозну стурбованість останнім інцидентом через дипломатичні канали.

Це стало 10-м входженням китайського дослідницького корабля в японські води біля префектури Кагосіма з листопада 2021 року.

У відомстві зазначили, що судно було помічено під час входу в територіальні води на захід від острова Кучіноерабу близько 6 години ранку та покинуло води на південний захід від острова Якусіма вже близько 7:53 години ранку.

Морські сили самооборони Японії направили тральщик і патрульний літак для спостереження за китайським судном.

Читайте також: Японія заборонила участь російських і китайських науковців у дослідженнях космічних технологій

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Японії у понеділок, 26 серпня, вперше в історії заявило про вторгнення літака ВПС Китаю в повітряний простір країни, через що японські Повітряні сили самооборони піднімали винищувачі для перехоплення порушника.

Пізніше МЗС Японії викликало до міністерства керівника посольства КНР у Токіо Ши Юна і висловило рішучий протест через інцидент із вторгненням китайського військового літака в японський повітряний простір.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-