У Молдові вдруге відмовили в реєстрації ініціативній групі кандидата у президенти, яка підтримує Путіна

У Молдові вдруге відмовили в реєстрації ініціативній групі кандидата у президенти, яка підтримує Путіна

Укрінформ
Центральна виборча комісія Молдови (ЦВК), у суботу, 31 серпня, вже вдруге за тиждень відмовилася зареєструвати ініціативну групу Людмили Корсун, яка хотіла брати участь у президентських виборах країни як незалежний кандидат.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

В останній день подання документів виборча комісія відмовилася зареєструвати ініціативні групи Василя Болі та Людмили Корсун, проте ухвалила документи трьох потенційних кандидатів у президенти: Василя Тарльова, який повторно подав документи від партії «Майбутнє Молдови», а також Авеліна Табарчі та Валентина Бородаки, які мають намір брати участь у президентських виборах як незалежні кандидати.

Окрім цього, ЦВК зареєструвала партію Respect Moldova як учасника конституційного референдуму щодо Євросоюзу з позицією «Так».

Представники Центрвиборчкому затвердили відповідального представника партії у комісії та людину, яка відповідатиме за фінанси.

Читайте також: У Молдові суд не пустив проросійський блок «Перемога» до участі у президентських виборах

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія Молдови (ЦВК) 24 серпня відмовилася зареєструвати ініціативну групу Людмили Корсун, яка хотіла брати участь у президентських виборах країни як незалежний кандидат.

Основною причиною відмови стало її недостатнє знання румунської мови (вперше у Молдові кандидати у президенти проходитимуть тестування на знання румунської мови).

Корсун – громадська діячка та адвокатка. Вона прожила за кордоном понад 20 років, підтримує російського лідера Володимира Путіна та розробила програму будівництва молдавського села за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-