Вучич запевнив, що Сербія не є «троянським конем» РФ у Європі

Вучич запевнив, що Сербія не є «троянським конем» РФ у Європі

Укрінформ
Президент Сербії Александар Вучич відкинув твердження про те, що він підтримує тісні зв'язки з Володимиром Путіним, а також запевнив, що його країна не є "троянським конем" РФ у Європі.

Про це він заявив, виступаючи у Празі на міжнародній конференції з безпеки Globsec, передає Укрінформ із посиланням на Радио Свобода.

За словами Вучича, він не розмовляв із Путіним уже два з половиною роки – з моменту початку широкомасштабного вторгнення РФ до України. Він також зазначив, що Сербія не "сидить на двох стільцях" і перебуває на шляху вступу до ЄС.

При цьому Вучич не став заперечувати, що в його країні традиційно дуже добре ставляться до Росії. "Ми це не приховуємо, і я не соромлюся цього", – наголосив він.

Президент зазначив, що в ЄС не згодні з позицією Сербії, яка - на відміну від переважної більшості інших кандидатів на вступ до союзу - не запровадила санкції проти Росії, але "розуміють" позицію Белграда.

Читайте також: Зеленський на саміті у Вудстоку обговорив безпекові питання з президентом Сербії

Євросоюз, на думку Вучича, має більше довіряти Сербії та її прагненню до євроспільноти. Найбільшою проблемою на шляху до ЄС він назвав не відносини Сербії з Росією чи Україною, а ситуацію частково визнаного Косова.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Сербії Мілош Вучевич заявив, що його країна не обмежуватиме продаж зброї західним державам, навіть якщо її будуть відправляти в рамках військової допомоги в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-