У Франції стало відоме прізвище можливого прем’єра

У Франції стало відоме прізвище можливого прем’єра

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон рано вранці у понеділок прийме колишнього главу уряду соціалістів Бернара Казньова в Єлисейському палаці в рамках консультацій щодо призначення нового прем'єр-міністра.

Як передає Укрінформ, інформацію про це сам колишній прем'єр Казньов підтвердив Le Monde.

"Бернар Казньов не просить (про цю посаду – ред.), але якщо він погодиться, то лише із почуття обов'язку, а також, щоб уникнути додаткових труднощів для країни", - заявили в його оточенні.

61річний Казньов - член Соціалістичної партії Франції, він є досвідченим державним діячем. Із грудня 2016 до травня 2017 року Казньов вже обіймав посаду прем’єр-міністра за президента Франсуа Олланда.

Як відомо, через півтора місяця після дострокових парламентських виборів та відставки уряду Габріеля Атталя президент Еммануель Макрон досі не призначив нового прем'єра.

Читайте також: Макрон про пошук нового прем’єра: Намагаюся знайти найкраще рішення

Ліві партії раніше заявили про "обструкцію" з боку глави держави, який, зокрема, виключив із кола претендентів кандидатуру від "Нового народного фронту" Люсі Касте.

Як повідомляв Укрінформ, ультраліва партія "Нескорена Франція" ініціювала процедуру імпічменту президента Еммануеля МакронаЗазначається, що «Нескорена Франція» ухвалила таке рішення через відмову Макрона призначити на посаду прем'єр-міністра єдину кандидатку від блоку лівих партій «Новий народний фронт Люсі Касте.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-