Школи Вільнюса отримують повідомлення про замінування російською мовою

Школи Вільнюса отримують повідомлення про замінування російською мовою

Укрінформ
Литовська поліція у перший день нового навчального року, 2 вересня, зафіксувала 26 повідомлень про надходження електронних листів російською мовою з погрозами підірвати навчальні заклади Вільнюса.

Про це повідомляє LRT, передає Укрінформ.

«Є погроза підірвати навчальний заклад, ці повідомлення схожі (до минулорічних погроз – ред.)… Повідомлення російською мовою, вони не підтверджені», – сказала представниця Департаменту поліції Ревіта Янавічюте.

Інформації про евакуйовані навчальні заклади поліція наразі не має.

Поліція рекомендує у разі отримання такого листа "не панікувати, зберігати пильність". Заклади не повинні припиняти своєї діяльності, викликати екстрені служби не потрібно, натомість слід проконсультуватися з відповідальними особами. Поліція також закликає не квапитися з евакуацією

Однак, якщо після отримання такого листа та огляду приміщення або території буде виявлено підозрілий предмет, правоохоронці радять негайно зателефонувати до служби екстреної допомоги.

Читайте також: Для себе та України: Литва закуповує дрони вітчизняних виробників

Поліція також рекомендує призначити відповідальну людину, яка інформуватиме відомства про отримані електронні листи, а не дзвонити "по п'ять-шість осіб з однієї установи".

Як повідомлялось, у жовтні минулого року установи Литви протягом кількох днів отримали тисячі електронних листів про нібито встановлену вибухівку в школах, дитячих садках, муніципалітетах. Навчальні заклади сусідніх Латвії та Естонії також отримали такі ж повідомлення.

За даними спеціальних служб, подібні дії були спрямовані на створення напруги та паніки в суспільстві.

Фото: E. Blažio / LRT nuotr.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-