Папа Римський Франциск прибув із візитом до Індонезії

Папа Римський Франциск прибув із візитом до Індонезії

Фото
Укрінформ
Папа Римський Франциск сьогодні прибув до мусульманської Індонезії, щоб розпочати своє турне чотирма країнами Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Духовний очільник 1,3 мільярда католиків світу прибув до Джакарти для триденного візиту, присвяченого міжконфесійним зв'язкам, а потім він вирушить до Папуа-Нової Гвінеї, Східного Тимору та Сінгапуру.

12-денне турне стане випробуванням для здоров’я 87-річного понтифіка, яке стає все більш крихким.

Папа має провести день відпочинку у Джакарті у вівторок після довгого перельоту з Риму, а потім зустрітися з президентом Індонезії Джоко Відодо в середу під час першого великого етапу свого візиту до найбільшої країни світу з мусульманським населенням.

Наразі в Індонезії католики становлять менш як три відсотки населення — близько восьми мільйонів людей, тоді як 87 відсотків (242 мільйони) є мусульманами.

Однак католики є однією з шести офіційно визнаних релігій або деномінацій у цій країні, до яких також належать протестантизм, буддизм, індуїзм та конфуціанство.

У четвер Франциск зустрінеться з представниками всіх шести релігій у мечеті Істікляль, найбільшій у Південно-Східній Азії та яка є символом міжконфесійного співіснування.

Потім Папа проведе месу та виголосить проповідь на національному футбольному стадіоні Індонезії на 80 000 місць.

Читайте також: Патріарх Варфоломій: Ми з Папою Франциском одностайні у засудженні війни в Україні

Як повідомлялося, Папа Римський Франциск під час зустрічі з прочанами у неділю, 1 вересня, засудив масовані обстріли військами РФ української інфраструктури.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-