В Європарламенті закликали Борреля відреагувати на рішення Монголії прийняти у себе Путіна

В Європарламенті закликали Борреля відреагувати на рішення Монголії прийняти у себе Путіна

Укрінформ
Члени Європарламенту, зокрема, заступник голови комісії ЄП із закордонних справ Урмас Пает, закликають високого представника ЄС Жозепа Борреля відреагувати на поведінку Монголії, члена Міжнародного кримінального суду (МКС, якщо країна не заарештує Володимира Путіна.

Про це повідомляє ERR, передає Укрінформ.

За словами Паета, Монголія має історичну можливість стати гарантом міжнародного права. «Ми просто маємо виконати вимогу Міжнародного кримінального суду - заарештувати злочинця Путіна і доправити його в Гаагу. Якщо Монголія не виконає своїх обов'язків члена МКС, Європейський Союз має надіслати Монголії чіткий сигнал у вигляді дипломатичних та економічних заходів», - підкреслив Пает.

У зверненні до Борреля члени Європарламенту засуджують запрошення, яке Монголія надіслала Путіну. «Відмова Монголії заарештувати Путіна створить прецедент та відкриє шлях іншим країнам до вибіркового застосування ордерів на арешт Міжнародного кримінального суду», - зазначили члени Європарламенту в своєму зверненні.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Кремля Володимир Путін у вівторок зустрівся зі своїм монгольським колегою в Улан-Баторі, це його перший візит до країни-члена Міжнародного кримінального суду (МКС) після того, як той видав ордер на арешт російського лідера минулого року.

Напередодні у столиці Монголії зібралася невелика акція протесту, де демонстранти тримали плакати з вимогою "Геть звідси, військовий злочинцю Путін" та українські прапори.

Читайте також: Відмовою від арешту Путіна Монголія поставила під удар свою міжнародну суб'єктність - Костін

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі у березні 2023 року видав ордер на арешт Путіна за підозрою у незаконній депортації дітей і незаконному переміщенні українців у Росію.

Напередодні візиту Путіна до Монголії Міжнародний кримінальний суд заявив, що на країну поширюється зобов'язання виконувати вимоги МКС.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення монгольської влади не арештовувати російського лідера Володимира Путіна, який перебуває із візитом у Монголії, попри міжнародний ордер на його арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-