У Монголії пояснили, чому не заарештували Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду

У Монголії пояснили, чому не заарештували Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду

Укрінформ
У Монголії заявили, що країна опинилася в ситуації енергетичної залежності, що ускладнює можливість арешту російського диктатора Володимира Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду у зв'язку з воєнними злочинами в Україні.

Про це заявив речник уряду Монголії у коментарі Politico, передає Укрінформ.

«Монголія імпортує 95% своїх нафтопродуктів і понад 20% електроенергії у наших безпосередніх сусідів (РФ і Китай – ред.)... Ці поставки мають вирішальне значення для забезпечення нашого існування та існування нашого народу», – сказав речник монгольського уряду.

Він додав, що Монголія «завжди дотримувалася політики нейтралітету у всіх своїх дипломатичних відносинах», що підтверджується її офіційними заявами.

Речник уряду країни також заявив, що візит Путіна «відповідає історичному прецеденту спільного святкування главами держав річниці перемоги радянських і монгольських військ над Японією в битві на Халхін-Голі в 1939 році».

Читайте також: Відмовою від арешту Путіна Монголія поставила під удар свою міжнародну суб'єктність - Костін

Як повідомляв Укрінформ, лідер Кремля Володимир Путін у вівторок зустрівся зі своїм монгольським колегою в Улан-Баторі, це його перший візит до країни-члена Міжнародного кримінального суду (МКС) після того, як той видав ордер на арешт російського диктатора минулого року. Це перший візит Путіна в країну, яка ратифікувала Римський статут і яка має заарештувати російського лідера за ордером, виданим МКС у Гаазі.

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі у березні 2023 року видав ордер на арешт Путіна за підозрою у незаконній депортації дітей і незаконному переміщенні українців у Росію.

Напередодні візиту Путіна до Монголії Міжнародний кримінальний суд заявив, що на країну поширюється зобов'язання виконувати вимоги МКС.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення монгольської влади не арештовувати російського лідера Володимира Путіна, який перебуває із візитом у Монголії, попри міжнародний ордер на його арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-