У Росії погрожують відкликати ліцензії провайдерів, які прискорюють Ютуб

У Росії погрожують відкликати ліцензії провайдерів, які прискорюють Ютуб

Укрінформ
Роскомнагляд заявив, що притягуватиме до адміністративної відповідальності і позбавлятиме ліцензій російських інтернет-провайдерів, які застосовують технології обходу блокувань сайтів всупереч вимогам влади. Експерти та юристи вважають, що йдеться про уповільнення Ютубу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

У документах, з якими ознайомилося видання, йдеться, що вимоги не заважати блокуванню та утрудненню доступу до сайтів із забороненою інформацією необхідно виконувати негайно.

Хоча Роскомнагляд не уточнює, про які заборонені сайти йдеться, учасники ринку та юристи впевнені, що ці попередження адресовані провайдерам, які прагнуть прискорити роботу Ютуба, масові скарги на уповільнення якого в Росії з'явилися у серпні.

При цьому Роскомнагляд так і не оголосив про уповільнення сервісу і не вніс його до списку заборонених соціальних мереж.

Читайте також: У РФ зобов'яжуть блогерів і власників каналів повідомляти про себе в Роскомнагляд

Як повідомлялося, російські користувачі масово стикаються з перебоями у роботі Ютуба з початку серпня. У середині липня "Ростелеком" попереджав, що Ютуб може почати погано працювати через "знос встановлених у Росії серверів Google". Пізніше корпорація Google відкинула свою причетність до проблем із доступом до Ютубу в Росії.

Фото: Imago/photothek/T. Trutschel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-