Науседа і Дуда: У НАТО триває дискусія щодо збиття ракет над Україною

Науседа і Дуда: У НАТО триває дискусія щодо збиття ракет над Україною

Укрінформ
У НАТО зараз триває дискусія щодо збиття російських ракет над Україною протиповітряною обороною країн Альянсу.

Про це під час спільної пресконференції в середу у Варшаві заявили президент Литви Гітанас Науседа і президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

«Країни НАТО розпочали дискусію на цю тему. Сьогодні ми не можемо сказати, що ця дискусія закінчилася, і маємо якісь конкретні результати. Але наші країни разом з іншими країнами ініціюють такі дискусії і хочуть, щоб це рішення було прийнято, насамперед, на рівні НАТО», - зазначив Науседа.

Своєю чергою Дуда зазначив, що в лютому під час зустрічі глав держав у Парижі він представив пропозицію щодо збиття російських ракет і дронів ще над територією України. Він зауважив, що така ініціатива віталася української владою. Утім, як зауважив Дуда, лідери країн НАТО мають різні погляди на це питання. 

«І це питання весь час обговорюється», - констатував Дуда.

Читайте також: Науседа вірить, що Польське та Литовське головування в ЄС пришвидшать інтеграцію України

Водночас, він підкреслив, що збиття повітряних цілей РФ над Україною мало би відбуватися з території країн НАТО, інші варіанти дій не обговорювалися. 

Як передавало агентство, Німеччина планує передати Україні загалом 8 систем IRIS-T (SLM) і 9 відповідних комплексів IRIS-T (SLS). По дві з них мають бути поставлені ще цього року, решта – у 2025 році.

Фото: tvn24.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-