Провідні політики Франції по-різному відреагували на призначення нового прем'єра

Провідні політики Франції по-різному відреагували на призначення нового прем'єра

Укрінформ
Лідери провідних політичних сил Франції по-різному відреагували на призначення прем'єр-міністром Мішеля Барньє - від прийняття до недовіри.

Як передає Укрінформ, зокрема, лідерка ультраправих Марін Ле Пен на офіційній сторінці в мережі Х заявила, що її політична сила вимагатиме, щоб республіканець Мішель Барньє, призначений у четвер главою уряду, поважав голоси мільйонів французів, які підтримали її «Національне об’єднання» на позачергових виборах.

«Ми будемо вимагати, щоб новий глава уряду поважав 11 мільйонів французів, які проголосували за «Національне об'єднання», - написала вона, пообіцявши, що уважно стежитиме за всіма урядовими проєктами, аби голоси третини французького народу були почуті.

На думку ж ультралівих, у французів «вкрали вибори». Партія «La France Insoumise» («Нескорена Франція») в соцмережах закликала вийти на акції непокори 7 вересня, аби висловити недовіру новому прем’єру та підтримати її ідею імпічменту президенту Макрону.

«Через 51 день після перемоги Нового народного фронту Макрон призначає Мішеля Барньє, саркозіста, чия партія програла парламентські вибори. Ми проти цього захоплення влади», - написали ультраліві в соцмережі Х.

Соціалістична партія вже висловила недовіру новому главі французького уряду та назвала це призначення неприйнятним.

Соціалісти, які складали ядро коаліції, що перемогла на виборах, вважають, що прем'єр-міністром не можна призначати людину від партії, яка посіла четверте місце, маючи на увазі партію «Республіканці», до якої належить Барньє.

Читайте також: Новий прем’єр Франції буде палким прихильником України - експерт

«Відмовляючись призначити прем'єр-міністром представника Нового народного фронту, Еммануель Макрон перевертає сторінку республіканської традиції…, він розтоптує голос французького народу», - йдеться в заяві соціалістів.

Нагадаємо, у четвер, 5 вересня, президент Франції Еммануель Макрон призначив 73 річного республіканця Мішеля Барньє прем'єр-міністром та доручив йому сформувати уряд єдності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-