Ще двох російських чиновників Міноборони заарештували за хабарі

Ще двох російських чиновників Міноборони заарештували за хабарі

Укрінформ
Російський суд заарештував підозрюваного в отриманні хабаря ексспівробітника управління перспективних міжвидових досліджень та спецпроєктів МО РФ Андрія Чекмазова, його заступник Дмитро Фомін відправлений під домашній арешт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Moscow Times.

«Слідством установлено, що у 2016 та 2022 роках між управлінням перспективних міжвидових досліджень та спеціальних проєктів Міноборони РФ та АТ „Оборонтест“ укладено 2 державні контракти на виконання дослідно-конструкторських робіт для потреб Міноборони РФ у рамках виконання державного оборонного замовлення загальною вартістю 1,5 млрд рублів ($17 млн)», - йдеться у повідомленні військових слідчих органів.

За версією слідства, з червня минулого року по 3 вересня Чекмазов і Фомін отримали від гендиректора АТ «Оборонтест» Олександра Сухарєва хабар у розмірі 7,7 млн рублів за безперешкодне прийняття етапів робіт.

Фігурантів звинувачують в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. Відповідно Сухарєв підозрюється у дача хабаря в особливо великому розмірі. Всім загрожує до 15 років колонії.

«Судом за клопотанням слідства щодо Чекмазова обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, стосовно Фоміна — у вигляді домашнього арешту», — підкреслили в СКР.

Джерела The Moscow Times у Кремлі та російському уряді повідомили, що кампанія із «зачистки» військового відомства РФ розпочалася з ініціативи ФСБ і була схвалена особисто Путіним. За їхніми словами, у такий спосіб спецслужби хочуть перекласти на армію провину за невдачі в Україні, а також отримати контроль над величезними бюджетами Міноборони. Співрозмовник в уряді зазначав, що це лише початок, і до кінця року у всіх підрозділах Міноборони «заарештують сотні людей».

Читайте також: У Росії затримали ще одного ексзаступника Шойгу за підозрою в розкраданнях

Після відставки голови Міноборони РФ Сергія Шойгу слідчі затримали шістьох високопоставлених генералів з команди міністра. Минулої середи військовий суд заарештував заступника командувача Ленінградського військового округу генерал-майора Валерія Мумінджанова у справі про отримання хабаря. До нього суд заарештував колишнього заступника глави Міноборони Росії, генерала армії Павла Попова, у справі про шахрайство у великому розмірі.

Також під варту були взяті генерали Дмитро Булгаков за корупційні угоди на 1,3 млрд. рублів і Тимур Іванов за хабар у 1,2 млрд. рублів. У СІЗО відправили заступника начальника Генштабу генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна та начальника Головного управління кадрів Міноборони генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова. Обох звинувачують у хабарництві.

Як повідомляв Укрінформ, вже шостого генерала з команди Шойгу затримали у справі про хабарі в особливо великих розмірах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-