Слідком РФ порушив кримінальну справу проти генерал-полковника МНС

Слідком РФ порушив кримінальну справу проти генерал-полковника МНС

Укрінформ
Російський Слідчий комітет порушив кримінальну справу проти генерал-полковника внутрішньої служби, колишнього заступника голови МНС Павла Баришева - його підозрюють у шахрайстві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на СКР.

Стверджується, що Баришев незаконно отримав від держави трикімнатну квартиру в московському регіоні оцінною вартістю 20 млн рублів ($225 тис.). Також стверджується, що це було зроблено із використанням підроблених документів. Подробиць справи немає. Баришеву тепер загрожує до 10 років позбавлення волі.

Радіо Свобода зазначає, що високопосадовці в Росії часто отримують від держави субсидії на житло або квартири безкоштовно чи за цінами нижчими від ринкових. Для законного оформлення процедури потрібно, щоб вони не встигли скористатися правом на приватизацію державного житла раніше.

Читайте також: Ще двох російських чиновників Міноборони заарештували за хабарі

Баришев був заступником глави МНС із 2017 по 2021 рік. До цього він понад 10 років керував головним управлінням МНС по Ярославській області та був начальником відомчої Академії цивільного захисту. Баришев нагороджений кількома медалями, у тому числі "За заслуги перед Батьківщиною" І та ІІ ступеня.

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом відкритті провадження проти низки членів команди колишнього глави МНС та міністра оборони РФ Сергія Шойгу. Він вважається творцем МНС і очолював його у 1991-2012 рр. Міністром оборони Шойгу був у 2012-2024 роках. Наразі він обіймає посаду секретаря Ради безпеки РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-