У США звинувачують шістьох росіян у кібератаках проти України та країн НАТО

У США звинувачують шістьох росіян у кібератаках проти України та країн НАТО

Укрінформ
Міністерство юстиції США в четвер оприлюднило обвинувальний вирок проти шістьох росіян, у тому числі п’яти офіцерів ГРУ, які організовували кібератаки проти України перед повномасштабним вторгненням, а також проти десятків країн НАТО.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського Мін’юсту, передає Укрінформ.

«В оприлюдненому сьогодні обвинувальному акті велике журі штату Мериленд висунуло обвинувачення шістьом комп’ютерним хакерам, які є резидентами та громадянами Російської Федерації, у змові з метою комп’ютерного зламу, а також у змові щодо шахрайства»,- зазначається в повідомленні.

При цьому, уточнюється, що п'ятеро обвинувачених були офіцерами частини 29155 ГРУ ГШ Росії. Шостий фігурант – цивільна особа, яка вже була раніше обвинувачена у змові з метою комп’ютерного зламу та шахрайства.

В судових документах стверджується, що російські хакери намагалися зламати комп’ютерні системи, вилучити інформацію та порушити роботу мереж, пов’язаних з Урядом України перед російським повномасштабним вторгненням. Крім того, ці особи робили все, щоби посіяти занепокоєння серед громадян України щодо безпеки їхніх державних систем та персональних даних.

Читайте також: Russia Today витратила майже $10 мільйонів на створення у США «дружнього» до Кремля контенту

«Цілями були системи й дані українського уряду, які не мали військового чи оборонного значення. Згодом також були атаковані комп’ютерні системи в країнах по всьому світу, які надавали підтримку Україні, в тому числі Сполучені Штати та 25 інших країн НАТО»,- зауважується в документах.

Для того, щоби притягти до відповідальності обвинувачених, США запропонували винагороду до $10 мільйонів за інформацію про місцеперебування підсудних або їхню зловмисну ​​кіберактивність.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер уряд США заблокував десятки пропагандистських медіа, за допомогою яких росіяни маскували фейкові вебресурси під популярні американські та європейські інтернет-платформи.

Фото з сайту blog.code42.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-