Під час нічної російської атаки у Білорусь залетіли щонайменше вісім дронів - Гаюн

Під час нічної російської атаки у Білорусь залетіли щонайменше вісім дронів - Гаюн

Укрінформ
Щонайменше вісім безпілотників залетіли на територію Білорусі під час російської атаки на Україну цієї ночі. Один із дронів знаходився за 70 кілометрів від кордону із Литвою.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє моніторингова група Беларускі Гаюн.

«За ніч з 6 на 7 серпня 2024 року на територію Білорусі залетіли не менше семи дронів-камікадзе типу Shahed та, ймовірно, вперше зайшов також розвідувальний російський БпЛА типу Supercam», - йдеться у повідомленні.

Безпілотники типу Shahed залітали до Білорусі у період з 23:20 вечора п’ятниці до 05:54 ранку суботи, тоді як дрон типу Supercam перетнув кордон із Білоруссю близько 08:13 ранку 7 вересня.

Зазначається, що сім "Шахедів" прямували у Гомельську область. Ще один залетів у Брестську область близько 05:16 у суботу і продовжив рух на північ: він вперше зайшов у Гроденську область і долетів до Кореличів та Новогрудка, тримаючи курс у напрямку кордону із Литвою. Цей дрон міг пролетіти над Білоруссю на північ приблизно 200 кілометрів, що сталося з ним далі - невідомо.

Читайте також: У Польщі неподалік кордону з Білоруссю виявили невідомий обʼєкт, його перевіряють спецслужби

У моніторинговій групі зазначили, що протягом усієї ночі в небі над Білоруссю працювали винищувачі і гелікоптери ВПС країни. Загалом винищувачі вилітали із аеродрому Барановичі чотири рази, а гелікоптери - двічі.

«Авіація була помічена не лише на півдні країни, але також і на самій півночі - в районі Островця і Вілейки, що може свідчити про те, що до півночі країни могли долетіти не один, а два «Шахеди», - йдеться у дописі.

Як повідомляв Укрінформ, Сили протиповітряної оборони вночі 7 вересня збили 58 російських ударних безпілотників типу Shahed.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-