Захід не повинен лякатися ядерних погроз Росії - глава ЦРУ

Захід не повинен лякатися ядерних погроз Росії - глава ЦРУ

Укрінформ
Директор ЦРУ Вільям Бернс вважає, що західні лідери не повинні бути залякані погрозами Кремля про ядерну ескалацію.

Про це він сказав на заході, організованому виданням Financial Times у Лондоні, передає Укрінформ з посиланням на The Guardian.

«Путін – задирака. Він буде продовжувати час від часу брязкати зброєю… Ми не можемо дозволити собі бути заляканими цим брязканням», – сказав Бернс.

Водночас, на думку глави ЦРУ, восени 2022 року існував реальний ризик того, що Росія завдасть удару тактичною ядерною зброєю по Україні.

«Восени 2022 року був момент, коли, на мою думку, існував реальний ризик потенційного застосування тактичної ядерної зброї (Росією в Україні – ред.)», – сказав Бернс, але додав, що такі побоювання не слід сприймати надто серйозно.

Читайте також: Остін: Війна в Україні завершиться переговорами, однак коли - важко сказати

За словами директора ЦРУ, у листопаді 2022 року президент США Джо Байден відправив його до Туреччини, щоб Бернс особисто передав послання голові Служби зовнішньої розвідки Росії Сергію Наришкіну про «наслідки такої ескалації» в разі застосування ядерної зброї Москвою.

Як повідомляв Укрінформ, глава МІ6 Річард Мур та керівник ЦРУ Вільям Бернс заявили, що Росія веде «безрозсудну диверсійну кампанію» в усій Європі, світовий порядок перебуває під найсерйознішою загрозою від часів Холодної війни.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-