У НАТО відреагували на порушення повітряного простору Румунії російським ударним дроном

У НАТО відреагували на порушення повітряного простору Румунії російським ударним дроном

Укрінформ
Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане засудив порушення Росією повітряного простору країни-члена Альянсу Румунії, внаслідок якого російський дрон залітав уночі на румунську територію.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«НАТО засуджує порушення Росією повітряного простору Румунії, яке сталося цієї ночі. Хоча у нас немає інформації, яка б вказувала на навмисний напад Росії на союзників Альянсу, ці дії є безвідповідальними і потенційно небезпечними», - йдеться у дописі Джоане.

Читайте також: У Румунії підтвердили, що російський дрон залітав на територію країни

Як повідомляв Укрінформ, Повітряні сили ЗСУ зазначали раніше у неділю, що під час атаки на Одеську область група ударних безпілотників, запущених військами РФ, порушила повітряний простір Румунії.

Пізніше у Міністерстві оборони Румунії підтвердили, що під час чергової атаки РФ по Україні в ніч на 8 вересня російський дрон порушив повітряний простір Румунії. У відповідь два літаки F-16 ВПС країни вилетіли з 86-ї авіабази Борча для моніторингу за повітряною обстановкою.

Сили протиповітряної оборони України вночі 8 вересня збили 15 російських ударних безпілотників типу Shahed та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

У серпні у Румунії поблизу кордону з Україною було виявлено фрагменти безпілотника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-