Євросоюз може заморозити виділення коштів для Словаччини - ЗМІ

Євросоюз може заморозити виділення коштів для Словаччини - ЗМІ

Укрінформ
Єврокомісія розглядає пропозицію заморозити виділення коштів для Словаччини через згортання демократичних реформ у країні.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

"ЄС працює над пропозицією покарати Словаччину за підрив демократичних норм, що може призвести до припинення виділення коштів блоку для Братислави", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це відповідь на рішення прем'єр-міністра Роберта Фіцо ліквідувати спеціальну прокуратуру, що здійснювала нагляд за деякими корупційними справами, пов'язаними з коштами ЄС.

Процес у ЄС перебуває на початковій стадії та потребуватиме схвалення президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Одна з пропозицій полягає в тому, щоб ЄК використала свій механізм, який дозволяє ЄС заморожувати фінансування, якщо він вбачає загрозу. Це дасть змогу утримати частину з 12,8 мільярда євро (14,2 мільярда доларів), виділених Словаччині у межах бюджету блоку, зазначає видання.

За словами одного з його співрозмовників, Єврокомісія також вивчає можливість повернення всіх або частини грантів у розмірі 2,7 млрд євро, які Словаччина отримала від ЄС на боротьбу з наслідками пандемії коронавірусу. Створення спеціальної прокуратури було умовою виділення цих коштів.

Читайте також: Словаччина закупить у Ізраїлю шість систем ППО

Близько 80% усіх державних інвестицій у Словаччині фінансуються з фондів ЄС. Будь-які потенційні проблеми з фінансуванням можуть стати серйозним ударом для Братислави, йдеться у статті.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо виступив проти ратифікації нової міграційної політики ЄС, яка запроваджує для держав-членів квоти на мінімальну кількість прийнятих мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-