Удар Ізраїлю по військових об'єктах у Сирії: щонайменше 16 загиблих

Удар Ізраїлю по військових об'єктах у Сирії: щонайменше 16 загиблих

Укрінформ
Щонайменше 16 людей загинули унаслідок ізраїльських авіаударів по низці військових об'єктів у центральній частині Сирії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

"Щонайменше 16 людей загинули внаслідок ізраїльських авіаударів по ряду військових об'єктів у центральній Сирії", - йдеться у повідомленні.

Офіційний представник сирійського органу охорони здоров'я повідомив, що ще 36 людей отримали поранення. Атака відбулася в околицях Масьяфа у провінції Хама в ніч проти неділі.

Водночас Британська моніторингова група повідомила, що загинуло 25 людей. Цілі удару включали науково-дослідницький центр, імовірно пов'язаний з виробництвом хімічної зброї. Західні спецслужби раніше стверджували, що філія Науково-дослідницького центру (SSRC) поблизу Масьяфа використовувалася для виробництва хімічної зброї, що порушувало Конвенцію про заборону хімічної зброї.

Ізраїльські військові заявили, що не коментуватимуть повідомлення іноземних ЗМІ про удари, які МЗС Сирії засудило як "відверту агресію", а Міністерство закордонних справ Ірану назвало "злочинним нападом".

Читайте також: Блінкен закликав Ізраїль та ХАМАС досягти угоди про припинення вогню

Зазначається, що внаслідок ударів пошкоджено шосе Масьяф-Ваді аль-Оюн, а також пожежа спалахнула у лісистому районі Хайр-Аббас.

Як повідомлялося, сирійські ЗМІ заявили, що Ізраїль ввечері у неділю завдав низки ударів по кількох районах у центральній Сирії, де розташовані військові об'єкти.

Фото: Al-Ikhbariya al-Suriyah TV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-