Словенія визначилася із новою кандидаткою в єврокомісари

Словенія визначилася із новою кандидаткою в єврокомісари

Укрінформ
Словенія затвердила Марту Кос наступною кандидаткою на посаду єврокомісара після того, як попередній кандидат зняв свою кандидатуру.

Про це повідомили Pоlitico в уряді Словенії, передає Укрінформ.

Томаш Весел, колишній головний аудитор країни, вибув із процесу в п'ятницю після розбіжностей з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

«На жаль, ми з президенткою фон дер Ляєн не поділяємо одну і ту ж концепцію того, як має працювати Європейська комісія, і тому я вирішив зняти свою кандидатуру на благо Республіки Словенія», - заявив Весел.

Фон дер Ляєн посилила тиск на деякі країни з метою заміни кандидатів-чоловіків на жінок в ім'я гендерного балансу. Наразі з 26 номінантів 10 - жінки.

Кожна з 27 країн-членів висуває по одному комісару, за винятком Німеччини, оскільки фон дер Ляєн сама є їхнім комісаром, і її кандидатура була затверджена Європейським парламентом у липні.

Кос - колишня посол Словенії у Німеччині та Швейцарії і колишня віце-президентка ліберальної Партії свободи прем'єр-міністра Роберта Голоба. Як повідомляється, вона відмовилася бути кандидатом у єврокомісари на початку цього року. Однак зараз вона погодилася на цю роль.

Кос подала у відставку з посади посла в Швейцарії в 2020 році після скарг співробітників посольства на неналежне управління.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн: Розширенням ЄС опікуватиметься окремий єврокомісар

Вона є колишньою чемпіонкою з плавання.

Кандидати на наступний склад Єврокомісії мають бути затверджені Європейським парламентом на слуханнях, які, як очікується, відбудуться в жовтні. Єврокомісія приступить до виконання своїх обов'язків 1 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, голова уряду Румунії Марчел Чолаку заявив, що висуватиме кандидатом у єврокомісари від Румунії євродепутата від соціал-демократів та віцепрезидента Європарламенту Віктора Негреску.

Фото: Anže Petkovšek 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-