Безпілотник, який упав у Латвії, ніс вибухівку

Безпілотник, який упав у Латвії, ніс вибухівку

Укрінформ
Російський дрон, що розбився в Резекненському краї Латвії, був безпілотником типу Shahed, начиненим вибухівкою, а його ціллю була не Латвія, а Україна.

Як передає Укрінформ, про це заявило на пресконференції керівництво Національних збройних сил (НЗС) Латвії, повідомляє LSM+.

Командувач НЗС генерал-лейтенант Леонід Калніньш заявив, що протягом усього інциденту латвійська армія у співпраці з партнерами з НАТО стежила за ситуацією. Він також повідомив, що дрон впав у Гайгалавській волості Резекненського краю. Це дрон типу Shahed, який РФ активно застосовує у війні проти України.

За словами Калніньш вибухівка ударного безпілотника не вибухнула. Вже потім на землі дрон був знешкоджений підрозділом НВС. Поки не відомо, чи приземлився дрон сам по собі, чи впав. У даний час зібрані всі речові докази та проводиться поглиблений аналіз компонентів дрона. Після аналізу та моніторингу ситуації було зроблено висновок, що безпілотник не був націлений безпосередньо на Латвію.

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс підтвердив факт, що дрон був спрямований проти України. Він також заявив, що йдеться про надзвичайну подію. Реагуючи на інцидент, Латвія вже посилює протиповітряну оборону на східному кордоні.

Читайте також: Глава МЗС Литви: Падіння російських дронів на території НАТО є наслідком нашої бездіяльності

Спрудс неодноразово наголосив, що дискусії про те, чи був цей дрон зловмисно спрямований на Латвію, є вторинними. Головне те, що повітряний простір держави був порушений дроном країни-агресора, і саме так оцінюється ця ситуація.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня на сході Латвії, в муніципалітеті Резекне, розбився російський військовий дрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-