Apple представила лінійку iPhone-16 та інші новинки

Apple представила лінійку iPhone-16 та інші новинки

Фото
Укрінформ
Компанія Apple провела осінню презентацію оновленої лінійки власної продукції, представивши, Apple Watch 10 оновлений Apple Watch Ultra, навушники AirPods, а також смартфони iPhone та iPhone Pro 16-ї серії з функціями ШІ.

Презентація відбулася в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

Свій показ «яблучна» компанія розпочала з Apple Watch 10-ї серії. Новий смартгодинник отримав тонший, ніж у всіх попередників, корпус, оновлений чип, більший дисплей, який став на 40% яскравішим, а також можливості машинного навчання.

Вперше до лінійки додали чорний глянцевий колір корпусу, а також поліровані титанові корпуси. Пристрій також отримав вдосконалені динамік, антену, покращену енергоефективність, функцію прискореної зарядки, яка дозволяє зарядити 80% батареї за 30 хвилин. Серед іншого з’явилася можливість відстеження синдрому апное сну. Нове програмне забезпечення годинника також розширило функції для спортивних тренувань. Ціна на Apple Watch 10 у США стартуватиме від $399, очікується, що в продажу вони з’являться 20 вересня.

Розробники також оголосили, що цього року буде доступний Apple Watch Ultra в довгоочікуваному чорному сатиновому кольорі, який також матиме новий набір ремінців та екранних заставок. Його ціна у США стартуватиме з $799, продажі розпочнуться з 20 вересня.

Наступними були представлені навушники AirPods четвертого покоління. Вони отримали систему зниження шуму й режиму прозорості – як аналоги старшої версії лінійки Pro. Навушники обладнані чипом H2, сенсорами в корпусі, які дозволяють, зокрема, завершувати телефонний дзвінок, а також можливостями машинного навчання. Інші оновлення включають триваліший час роботи від батареї, до 30 годин. Ціна на них стартуватиме в американських магазинах від $129 без урахування податку.

Інженери компанії також оновили лінійку AirPods Max. У них з’явився порт USB-C замість Lightning, оновилася технологія відстеження просторового звуку. Навушники вийшли в п’яти нових кольорах: міднайт, синій, фіолетовий, помаранчевий та «зіркового світла». Ціна на них в США залишилася на рівні $549.

На презентації також були представлені оновлені AirPods Pro. Серед доданих функції – можливість перевірки слуху для своєчасного виявлення проблем, на які більшість дорослого населення не звертає увагу у звичному житті. Крім того, навушники можуть замінити в певних ситуаціях слуховий апарат. Нова модель матиме й інші функції, у тому числі захисту слуху на основі машинного навчання, який зменшує гучні фонові шуми.

Вже традиційно у вересні Aplle представила нову лінійку смартфонів iPhone 16-го покоління на шестиядерному чипі A18 з акцентом на функціях машинного навчання.

iPhone 16 матиме Action Button як попередня версія iPhone Pro. Крім того, з’явилася додаткова сенсорна кнопка керування камерою, за допомогою якої можна не лише активувати камеру, але також робити знімки, вмикати відеозапис, змінювати налаштування для зйомки тощо. Новий телефон отримав удосконалену камеру, яка дозволяє робити високоякісні знімки. А на самих фото можна буде легко видаляти «зайві» об’єкти та навіть тіні від них.

Як заявив гендиректор Apple Тім Кук, що iPhone 16 дає «початок нової ери», головним чином завдяки впровадженню функції Apple Intelligence. Розробники назвали цю систему «серцем» нових айфонів. Вона працює за принципом машинного інтелекту, однак обмежуватиметься простором Private Cloud Compute для того, щоби забезпечити приватність клієнтів. Система дозволяє, зокрема, організовувати листування, перефразовувати тексти, створювати нові емоджі за текстовим описом, генерувати зображення, шукати інформацію про об’єкти з фотографій тощо. Apple Intelligence також суттєво розширює можливості особистого помічника Сірі.

Ця система почне працювати в Сполучених Штатах англійською мовою, після чого її функції стануть доступними в інших країнах іншими мовами.

Вінцем презентації, як і очікувалося, став флагманський iPhone 16 Pro.

Смартфон отримав більші дисплеї – розміром 6,3 та 6,9 дюймів у моделі Max (у порівнянні з попередніми версіями 6,12 та 6,69 дюймів відповідно).

Корпус телефонів, як і у попередніх моделей, виготовлений із титану. До лінійки кольорів додався «пустельний».

Читайте також: У ЄС презентували план зупинення економічного занепаду блоку

Новий флагман оснащений процесором A18 Pro, який містить 16 ядерний нейро-двигун, а також шестиядерний відеопроцесор. Телефон отримав ще кращі функції для зйомки фото і відео, у тому числі у стилі «сінема».

Зокрема, щодо відео, виробники удосконалили можливості зйомок, забезпечивши запис роздільною здатністю 4k з частотою 120 кадрів за секунду. В телефоні розташовані чотири мікрофони, що дозволяє зменшити рівень шуму, зокрема, під час відеозйомки з можливістю регулювання аудіо в різних режимах після запису.

Розробники наголосили, що Apple пристрої мають найтонші рамки, найтриваліший час автономної роботи серед усіх її попередніх iPhone.

Ціни на новинки стартують від $999 за iPhone 16 Pro та від $1199 за iPhone 16 Pro Max.

Як повідомляв Укрінформ, у В'єтнамі тайфун пошкодив промислові центри, які постачають комплектуючі для Apple і VinFast.

Фото: Слайди з презентації Apple

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-