Макрон зустрівся зі звільненим в рамках обміну полоненими Кара-Мурзою

Макрон зустрівся зі звільненим в рамках обміну полоненими Кара-Мурзою

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок зустрівся зі звільненим дисидентом Володимиром Кара-Мурзою та його дружиною Євгенією, відзначивши їхню мужність. Він додав, що стежить за ситуацію із політичними в’язнями в Росії.

Як передає Укрінформ, про факт зустрічі повідомив Єлисейський палац.

«Президент підтвердив підтримку Францією всіх захисників прав людини та свободи слова. Він також зазначив, що Франція уважно стежить за ситуацією з політичними в'язнями в Росії», - йдеться в пресрелізі канцелярії глави держави.

Раніше цього дня Кара-Мурза дав інтерв’ю агенції AFP. У ньому він заявив, про те, що Захід має зробити все можливе, щоби не дозволити Путіну перемогти в Україні, а також «зберегти обличчя після цієї війни».

"Якщо, не дай Боже, путінському режиму буде дозволено представити результат цієї війни як свою перемогу і залишитися при владі, то через рік або півтора ми будемо говорити про інший конфлікт або іншу катастрофу", - цитує Кара-Мурзу Le Monde.

На його думку, режим Путіна не втримається, якщо реальна політика Заходу щодо російського президента, яка зробила його "монстром, яким він є сьогодні", закінчиться.

Для Кара-Мурзи також буде честю відвідати Україну та зустрітися з її президентом Володимиром Зеленським.

Читайте також: Навіщо росіяни етапують кримських політвязнів у віддалені колонії Росії

Нагадаємо, 43-річний Володимир Кара-Мурза був звільнений в рамках обміну полоненими 1 серпня. Раніше РФ засудила його до 25-річного терміну ув'язнення в сибірській колонії за позицію щодо російської агресії в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, визволені російські політв'язні кажуть, що згоди на обмін ніхто не питав. Російські політв’язні Ілля Яшин, Володимир Кара-Мурза та Андрій Пивоваров, звільнені 1 серпня в результаті обміну, заявили, що не писали прохання про помилування та не давали згоди на обмін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-