У Вірджинії стартував антимонопольний судовий процес над Google

У Вірджинії стартував антимонопольний судовий процес над Google

Укрінформ
Прокурор від Міністерства юстиції США звинувачує компанію Google в тому, що вона намагалася домінувати в усіх аспектах технологій онлайн-реклами шляхом збереження контролю над конкурентами й клієнтами.

Про це йшлося в заявах сторони обвинувачення в антимонопольному судовому процесі проти Google, що розпочався в понеділок в Александрії, штат Вірджинія, США, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Прокурори стверджують, що Google здебільшого домінує в технологічній інфраструктурі, яка фінансує потік новин та інформації на вебсайтах шляхом здійснення понад 150 тисяч онлайн-продажів реклами щосекунди»,- зазначає видання.

Сторона обвинувачення наполягає, що Google використовував класичну тактику побудови монополії з усуненням конкурентів шляхом придбання їхнього бізнесу, блокування продуктів, а також контролю за тим, як відбуваються транзакції на ринку онлайн-реклами.

Читайте також: Росія конфіскувала $100 мільйонів у Google для фінансування підтримки війни - The Telegraph

Адвокати інтернет-гіганта, зі свого боку, стверджують, що сторона обвинувачення побудувала свою справу на «давній історії», і що зараз начебто Google має значну конкуренцію з боку інших технологічних гігантів, таких як Amazon.com.

Окружна суддя США Леоні Брінкема, яка розглядає справу без присяжних, має винести рішення після завершення багатотижневого процесу.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Міністерство юстиції США виграло суд проти Google в іншій справі щодо її домінування в онлайн-пошуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-