Трамп відмовився відповідати, чи хотів би він перемоги України

Трамп відмовився відповідати, чи хотів би він перемоги України

Укрінформ
Колишній президент США Дональд Трамп використав свою звичну риторику щодо необхідності припинити війну в Україні шляхом переговорів у відповідь на неодноразові запитання, чи вважає він перемогу України такою, що відповідає інтересам США.

Про це він заявив під час президентських дебатів у вівторок на телеканалі ABC News, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я хочу, щоби війна припинилася. Я хочу врятувати життя»,- заявив Трамп у відповідь на пряме запитання ведучого, чи хотів би він, щоб Україна перемогла у війні, розв’язаній Росією.

При цьому, Трамп назвав офіційну статистику жертв у війні брехнею, заявивши, що на цій війні «людей вбивають мільйонами».

Крім того, експрезидент звинуватив чинного главу Білого дому Джо Байдена в тому, що йому «не вистачає сміливості» просити Європу збільшити витрати на оборону.

Трамп укотре заявив, що якби він був президентом, то Путін не вторгся б в Україну. Він також зазначив, що розв’язав би конфлікт до того, як став би президентом у разі перемоги на виборах.

«Я дуже добре знаю Зеленського, і я дуже добре знаю Путіна. У мене гарні стосунки…Вони поважають мене, вони не поважають Байдена»,- заявив Трамп.

За його словами, він «поговорив би з одним, а потім з іншим», щоби завершити війну.

Читайте також: Трамп випереджає Гарріс на 1% у загальнонаціональному опитуванні

Експрезидент США також наголосив, що Росія має ядерну зброю та може застосувати її. Але, за його словами, ніхто про це не згадує.

Коли ведучий знову спитав Трампа напряму, чи вважає він, що перемога України у війні відповідає інтересам США, експрезидент наголосив: «Я думаю, що в інтересах США закінчити цю війну, просто завершити це, домовитися про угоду, бо ми повинні зупинити знищення всіх цих людських життів».

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у США відбуваються телевізійні дебати між кандидатами в президенти від Демократичної партії Камалою Гарріс та Республіканської – Дональдом Трампом.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-