У канадському парламенті закликають розслідувати російські операції впливу

У канадському парламенті закликають розслідувати російські операції впливу

Укрінформ
Члени Постійного комітету парламенту Канади з питань громадської безпеки хочуть провести засідання для розслідування російських операцій впливу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, з такою пропозицією виступили пʼять депутатів-членів комітету, які направили листа його голові.

“Обвинувачення в іноземному втручанні Росією, які оприлюднив мінʼюст США, - це більше, ніж причина для занепокоєння. Вони - вагома загроза національній безпеці Канади та цілісності її демократії. Ми не можемо ігнорувати той факт, що іноземні сторони, особливо Росія, використовують медіа-персоналії для маніпуляцій громадською думкою та зниження довіри до наших демократичних інституцій. Ця ситуація вимагає негайних й рішучих дій з метою захисту цілісності нашої демократії”, - йдеться у листі, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

Підписанти закликали скликати засідання комітету, аби “викрити загрозу”. “Слід зануритися у нюанси того, як іноземні сторони, особливо Росія, використовують консервативні медіа-платформи та персоналії для впливу на канадську політику й громадську думку”, - стверджується у документі.

Читайте також: У Швеції фіксують, що російські шпигуни частіше запускають дрони над оборонними об'єктами

На переконання членів комітету, позачергове засідання також дасть змогу “викликати експертів”. “Треба запросити співробітників безпекових органів, експертів із питань розвідки, а також представників громадянського суспільства дати свідчення щодо маніпуляцій іноземними сторонами інформацією, а також щодо контрзаходів, необхідних для реагування на дезінформацію”, - наголошується у листі.

Нарешті членам комітету варто “провести оцінку підходів”. “Розглянути, чи наявну екосистему можливо зробити більш витривалою на тлі подібних маніпулятивних тактик”, - підсумовується у документі.

Читайте також: В Австрії заперечили, що приймають висланих з інших країн російських дипломатів-шпигунів

Нагадаємо, минулого тижня міністерство юстиції США викрило американську медіакомпанію, пов'язану з шістьма впливовими консервативними діячами, яка таємно фінансувалася співробітниками російських державних ЗМІ. Ця медіакомпанія випускала англомовні відео, які часто відповідали "інтересам Кремля в посиленні внутрішніх розбіжностей в США з метою послаблення американської опозиції".

Згодом виявилося, що ця медіакомпанія, хоч і зареєстрована у США, тісно повʼязана із Канадою й поширювала свій контент також і для канадської аудиторії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-