Туск із Блінкеном говоритимуть у Польщі про Україну

Туск із Блінкеном говоритимуть у Польщі про Україну

Укрінформ
Глава польського уряду Дональд Туск у четвер, 12 вересня, зустрінеться у Польщі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і говоритиме з ним про ситуацію в Україні.

Про це в ефірі радіо ZET заявив голова канцелярії премʼєр-міністра Польщі Ян Грабец, передає Укрінформ.

«Переговори, насамперед, стосуватимуться питань безпеки і того, що відбувається в Україні», - зазначив Грабец.

Він додав, що переговори з американською стороною відбуватимуться на різних рівнях. Зокрема, крім Туска, Блінкен у Варшаві зустрінеться також зі своїм колегою Радославом Сікорським.

Читайте також: Білий дім розкрив цілі візиту Блінкена до України

Раніше Держдепартамент США повідомив, що Блінкен у четвер відвідає Польщу, де обговорить з польською стороною поглиблення оборонної та енергетичної співпраці з Варшавою, а також підтримку України.

Як повідомляло агентство, державний секретар США Ентоні Блінкен разом із міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Леммі 11 вересня прибули із візитом до української столиці. Вони зустрінуться з Президентом України Володимиром Зеленським і високопосадовцями українського уряду, щоб обговорити продовження підтримки захисту України від агресії Росії та шляхи забезпечення процвітання України «у військовому, економічному та демократичному плані у довгостроковій перспективі».

Фото: PAP/Leszek Szymanski 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-