Міністр оборони ФРН: Росія зможе напасти на країну НАТО за кілька років

Міністр оборони ФРН: Росія зможе напасти на країну НАТО за кілька років

Укрінформ
Росія зробила ставку на військову економіку та, ймовірно, за кілька років буде спроможна атакувати країну НАТО.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус у Бундестазі під час обговорення бюджету на наступний рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Безпекова ситуація залишається в осяжному майбутньому дуже серйозною. Ми маємо виходити з того, що російська армія до 2026 року виросте більш ніж на 30%, до 1,5 млн солдатів. Росія зробила ставку на військову економіку та зможе, ймовірно, за кілька років підготувати своє військо так, що воно буде спроможне напасти на територію НАТО», - попередив політик.

Німеччина, за його словами, робить все, щоби посилити власну обороноспроможність і водночас продовжувати підтримувати Україну в її важкій оборонній боротьбі проти Росії.

«Ще цього року ФРН передасть Києву, наприклад, чотири системи Iris-T і ще п’ять САУ Gepard, велику частину з обіцяних минулого тижня 12 гаубиць Panzerhaubitze 2000, бойових дронів, кількох тисяч боєприпасів для артилерії та танків, до 40 танків Leopard 1A5 і 20 БМП Marder», - заявив Пісторіус і додав, що перелік допомоги на наступний рік буде продовжено.

Міністр підкреслив, що Німеччина залишається надійним партнером України. Водночас він визнав, що для того, щоби допомога залишалась такою ж потужною, потрібно більше грошей.

Подальших інвестицій потребує і посилення власної армії, виконання обов’язків у рамках НАТО. Наразі армія є набагато краще підготовленою до необхідності реагувати швидко, запевнив Пісторіус, але зазначив, що перелік потреб є дуже довгим. Він також наголосив, що є першим міністром, який перебуває у постійному діалозі з оборонною промисловістю.

Глава Міноборони ФРН повідомив, що в проєкті на наступний рік на потреби оборони та безпеки передбачено загалом понад 75 млрд євро, що менше, ніж очільник відомства просив. Уперше цього року оборону буде виділено понад 2% ВВП держави, але в майбутньому ця частка має бути ще збільшена, сказав він.

Читайте також: Пісторіус анонсував передачу Україні САУ на €150 мільйонів та засобів ППО

Як повідомлялося, напередодні Кільський інститут світової економіки оприлюднив звіт, у якому робиться висновок, що внаслідок різних причин Німеччина надто повільного переозброюється і за нинішніх темпів закупівель Німеччина відновить свій потенціал 2004 року у сфері бойових літаків приблизно через 15 років, танків - приблизно через 40 років, а гаубиць - лише через 100 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-