Військова співпраця Росії з КНДР є порушенням санкцій Радбезу ООН - Євросоюз у МАГАТЕ

Військова співпраця Росії з КНДР є порушенням санкцій Радбезу ООН - Євросоюз у МАГАТЕ

Укрінформ
ЄС найрішучішим чином засуджує передачу зброї, зокрема балістичних ракет, та військову співпрацю між КНДР та Росією, що є грубим порушенням резолюцій Радбезу ООН.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві ЄС щодо застосування гарантій в КНДР, виголошеній на засіданні Ради керуючих МАГАТЕ у вівторок у Відні.

"Ми найрішучішим чином засуджуємо передачу зброї, зокрема балістичних ракет, та військову співпрацю між КНДР та Росією, що є грубим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН. Ми закликаємо КНДР і Росію дотримуватися відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН і негайно припинити цю діяльність", - йдеться у заяві.

Читайте також: Командування ООН закликає Росію і КНДР негайно припинити військову співпрацю

Також у Європейському Союзі висловили серйозне занепокоєння з приводу укладення між Росією та КНДР договору про "всеосяжне стратегічне партнерство", який також містить посилання на співпрацю в галузі "мирної" ядерної енергетики. "Така співпраця стала б ще одним відкритим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН", - наголосили в ЄС.

У своїй заяві Європейський Союз рішуче засудив повторні запуски балістичних ракет КНДР і закликав Пхеньян до припинення дій, підривають міжнародний мир і безпеку. "Ми закликаємо КНДР утриматися від випробувань ядерної зброї, підтвердити мораторій на випробування балістичних ракет дальнього радіусу дії та ядерні випробування, а також негайно підписати і ратифікувати Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань без подальших затримок або попередніх умов", - йдеться у заяві.

Читайте також: Кім Чен Ин заявив, що КНДР нарощуватиме ядерну зброю «в геометричній прогресії»

Як повідомляв Укрінформ, Рада керуючих МАГАТЕ проводить з 9 по 13 вересня у штаб-квартирі Агентства у Відні чергове засідання, на якому, зокрема, заплановане обговорення ситуації навколо фізичної та ядерної безпеки українських АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-