Новий прем’єр-міністр Франції пообіцяв оголосити склад свого уряду наступного тижня

Новий прем’єр-міністр Франції пообіцяв оголосити склад свого уряду наступного тижня

Укрінформ
Новий прем'єр-міністр Франції Мішель Барньє заявив, що збирається оголосити склад свого уряду на наступному тижні.

Про це він сказав перед консультаціями з парламентською групою партії «Горизонти», що входить до президентського блоку, передає Укрінформ з посиланням на France Info.

«Наступного тижня ми назвемо уряд», - заявив Барньє, додавши що пошук кандидатів відбувається серйозно та методично.

Новий господар Матіньйона (урядової будівлі в Парижі — ред.) окреслив "вимоги співіснування" та заявив, що продовжує зустрічатись з більшістю голів груп та слухати позиції депутатів і сенаторів.

Головним викликом 73 річного прем'єра є пошук компромісу з лівими, які здобули найбільше голосів на виборах. Вони категорично не підтримали кандидатуру Барньє, звинувативши президента Макрона у змові з ультраправим «Національним об’єднанням».

Читайте також: Провідні політики Франції по-різному відреагували на призначення нового прем'єра

Зокрема, лідери соціалістів Олів'є Фор і Борис Вальо відмовилися зустрітися з прем'єр-міністром до того, як він виступить з програмною заявою в Асамблеї. Натомість Партія Марін Ле Пен пообіцяла спостерігати за новим урядом, але не бойкотувати. Погодились увійти в уряд і республіканці, а також політичні партії, об’єднані в так званий президентський блок.

У той час як ультраліва «La France insoumise», заявила, що внесе на розгляд питання про вотум недовіри Барньє щойно відкриється сесія в Національній асамблеї.

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 110 тисяч жителів Франції вийшли минулої минулих вихідних на марші проти "антидемократичного силового перевороту" президента Еммануеля Макрона, який призначив прем’єр-міністром Мішеля Барньє. Акції протесту були організовані саме крайніми лівими силами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-