Норвегія зняла ембарго на продаж зброї Туреччині

Норвегія зняла ембарго на продаж зброї Туреччині

Укрінформ
Норвегія скасувала оборонне ембарго, яке вона застосовувала до Туреччини з 2019 року.

Як передає Укрінформ, рішення оголошене після телефонної розмови між міністром закордонних справ Хаканом Фіданом і міністром закордонних справ Норвегії Еспеном Бартом Ейде, повідомляє SavunmaSanayiST.

“У ході розмови міністр Ейде передав міністру Фідану, що їхня країна скасувала обмеження оборонної промисловості, запроваджені проти Туреччини у 2019 році”, - йдеться у повідомленні.

Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан привітав це рішення.

Як відомо, ембарго на постачання зброї, накладене на Туреччину державами Європейського Союзу, з’явилося після початку операції «Джерело миру» на півночі Сирії у 2019 році. Німеччина та Франція офіційно оголосили про призупинення продажу зброї Туреччині, союзнику по НАТО, на четвертий день операції. Фінляндія та Норвегія офіційно оголосили, що не будуть передавати зброю чи технології Туреччині. Подібні обмежувальні кроки проти Туреччини також вжили такі країни, як Чехія, Італія, Іспанія, Бельгія, Канада, Нідерланди та Велика Британія.

Читайте також: Анкара для повернення у програму F-35 пропонує Вашингтону «законсервувати» С-400 - ЗМІ

Наразі більшість ембарго щодо зброї та оборонної промисловості, накладених на Туреччину, зняті.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня 2022 року на тлі вступу Швеції до НАТО Національна інспекція стратегічних продуктів (ISP) оголосила про скасування ембарго на постачання зброї до Туреччини, яке діяло з 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-