Країни Балтії закликають посилити протиповітряну оборону НАТО через російську загрозу

Країни Балтії закликають посилити протиповітряну оборону НАТО через російську загрозу

Укрінформ
Країни Балтії закликали НАТО посилити протиповітряну оборону держав-членів, які межують з Росією, на тлі критичної нестачі протиракетних систем великої дальності.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

«Очевидно, що прикордонні країни перебувають у найбільш критичній ситуації. Якщо прикордонні країни захищені, то, безумовно, Берлін і Париж також будуть у значно більшій безпеці», – сказав міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Як зазначається, здатність збивати балістичні ракети є однією із найбільших прогалин в обороні країн НАТО.

Літаки НАТО патрулюють повітряний простір Естонії, Латвії та Литви, жодна із яких не має власних винищувачів. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну представники країн Балтії також вимагали регулярної присутності на своїй території систем ППО союзників.

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас у розмові з журналістами висловився за розширення повноважень повітряного патрулювання НАТО в Балтії, щоб винищувачі могли «негайно злітати і знищувати безпілотники».

Того ж дня під час зустрічі із високопосадовцями НАТО міністр оборони Латвії Андріс Спрудс закликав партнерів збільшити присутність Альянсу в країні.

Читайте також: Порушення Росією повітряного простору країн НАТО є тестом на рішучість і єдність - Сибіга

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня на сході Латвії, в муніципалітеті Резекне, розбився російський військовий дрон.

Керівництво Національних збройних сил Латвії повідомило, що це був безпілотник типу Shahed, начинений вибухівкою, а його ціллю була не Латвія, а Україна.

Фото: dailymail.co.uk, ілюстративне 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-