Росія не буде постійно дешевим енергоспонсором для Бразилії - Зеленський

Росія не буде постійно дешевим енергоспонсором для Бразилії - Зеленський

Укрінформ
Росія не буде дешевим енергоспонсором для Бразилії постійно, а лише поки діє санкційна політика. Після завершення війни Росія витягне «всі соки» з Бразилії.

Як передає Укрінформ, про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв’ю бразильському виданню Metropoles.

«Ми не можемо запропонувати, наприклад, Бразилії свої більш дешеві об'єми енергоресурсів, які вони отримують з Росії. Але Бразилія може розраховувати на те, що ми завжди будемо її партнером. Так, в інших моментах, але завжди. Бо ми сповідуємо однакові цінності з людьми Бразилії. Ось і все. А Росія не буде дешевим енергоспонсором постійно. Вона це робить тільки зараз, коли є санкційна політика, коли блокує енергоносії через цю війну Європейський Союз. А завтра, післязавтра, після цієї війни, коли не буде такої серйозної санкційної політики, вона (РФ – ред.) повернеться і витягне всі соки, всі жили витягне з Бразилії. Це і є енергошантаж. Вони – терористи, і вони так роблять», - наголосив Зеленський.

Читайте також: Зеленський - про можливість арешту Путіна у Бразилії: Питання залишається відкритим

Він підкреслив, що різним країнам слід пам’ятати, що «любов Росії – це явище тимчасове, а неповага Росії до закону – це явище постійне».

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2023 року МКС видав ордер на арешт Путіна за підозрою у незаконній депортації дітей з України та в незаконному переміщенні українців у Росію, однак очільник Кремля Володимир Путін 3 вересня зустрівся зі своїм монгольським колегою в Улан-Баторі. Це перший візит Путіна до країни, яка ратифікувала Римський статут і повинна була заарештувати російського лідера за ордером, виданим МКС у Гаазі у зв'язку з воєнними злочинами росіян в Україні.

У Монголії пояснили, що не заарештували Путіна, оскільки країна опинилася в ситуації енергетичної залежності, що ускладнює можливість арешту російського диктатора за ордером МКС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-