Колишнього віцепрезидента Європарламенту затримали через корупційний скандал

Колишнього віцепрезидента Європарламенту затримали через корупційний скандал

Укрінформ
Колишнього віцепрезидента Європарламенту - поляка Ришарда Чарнецького та його дружину Емілію затримали у варшавському аеропорту через корупційний скандал.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Poltico.

"Ришард Чарнецький, колишній польський депутат ЄС та віцепрезидент Європейського парламенту, був затриманий сьогодні в аеропорту Варшави у зв'язку зі скандалом у приватному університеті", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура висунула йому звинувачення у шахрайстві через те, що він отримав шестизначні цифри витрат на відрядження під час перебування у Європарламенті. Сам Чарнецький відкидає ці звинувачення.

Згодом МВС Польщі заявило, що арешт Чарнецького пов’язаний з іншою справою - щодо приватного університету "Collegium Humanum".

Центральне антикорупційне бюро Польщі (CBA) стверджує, що Collegium Humanum видавав дипломи магістра ділового адміністрування, які дають студентам право входити до рад директорів польських державних компаній, в обмін на матеріальні та особисті вигоди.

Засновника та колишнього ректора університету Павела Чарнецького CBA заарештувало у лютому. Йому інкримінують 30 злочинів, зокрема, хабарництво, зловживання службовим становищем та примушування до статевих стосунків.

Читайте також: Колишньому президентові та експремєрові Албанії висунули звинувачення в корупції

Павел Чарнецький є племінником Ришарда Чарнецького. Він разом зі своїм дядьком мав багато контактів на високому рівні в PiS – партії, яка втратила владу на минулорічних виборах у Польщі.

Як повідомлялося, у варшавському аеропорту «Модлін» затримали українця, який у підручному багажі намагався перевезти до Іспанії світлошумову гранату та 15 бойових набоїв.

Фото: PAP/Radek Pietruszka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-