Австрія засудила російські атаки на судно з зерном та автівки МКЧХ

Австрія засудила російські атаки на судно з зерном та автівки МКЧХ

Ексклюзив
Укрінформ
Австрія рішуче засуджує російську атаку на транспортні засоби МКЧХ на Донеччині та вбивство працівників організації, а також атаку РФ на судно з зерном у Чорному морі, яка яскраво демонструє цинічний підхід Росії до глобальної продовольчої безпеки.

Про це власному кореспонденту Укрінформу заявили у федеральному міністерстві європейських та міжнародних справ Австрії.

"Ми засуджуємо жорстокі напади Росії на цивільні об'єкти. Безпрецедентна атака на судно з зерном яскраво демонструє цинічний підхід Росії до глобальної продовольчої безпеки. Атака на транспортні засоби Міжнародного Червоного Хреста та вбивство працівників гуманітарних організацій також заслуговує на найрішучіше засудження", - заявили у відомстві.

В австрійському МЗС наголосили, що ці атаки РФ – "явні порушення міжнародного гуманітарного права". "Винні мають бути притягнуті до відповідальності", - додали в МЗС.

Читайте також: Після атаки РФ на судно в Чорному морі у світі різко зросли ціни на пшеницю

Як повідомляв Укрінформ, уранці 12 вересня російська армія обстріляла Віролюбівку Донецької області, унаслідок чого троє людей загинули, ще двоє дістали поранення.

Пізніше стало відомо, що жертвами ворожого удару є штатні працівники МКЧХ. Вони прибули до населеного пункту, щоб видати місцевим жителям паливні брикети для обігріву домівок.

У четвер, 12 вересня, Росія завдала в Чорному морі ракетного удару по цивільному судну, що перевозило зерно з України до Єгипту, відразу після його виходу з українських територіальних вод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-