Боррель засудив удар РФ по конвою Червоного Хреста в Україні

Боррель засудив удар РФ по конвою Червоного Хреста в Україні

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель засудив російський обстріл вантажівки Міжнародного комітету Червоного Хреста у Донецькій області, внаслідок якого загинули троє представників МКЧХ.

Як передає Укрінформ, про це він написав у соцмережі X.

Боррель заявив, що "найбільш рішучим чином засуджує" російський обстріл вантажівки МКЧХ, що перевозила гуманітарну допомогу в Донецькій області.

"Гуманітарні працівники за жодних обставин не можуть бути мішенню. РФ буде притягнута до відповідальності за усі порушення міжнародного гуманітарного права", – зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 12 вересня російська армія обстріляла Віролюбівку Донецької області, унаслідок чого троє людей загинули, ще двоє дістали поранення.

Пізніше стало відомо, що жертвами ворожого удару є штатні працівники МКЧХ. Вони прибули до населеного пункту, щоб видати місцевим жителям паливні брикети для обігріву домівок.

Читайте також: Австрія засудила російські атаки на судно з зерном та автівки МКЧХ

Президент Володимир Зеленський після удару російських військ по машинах гуманітарної місії МКЧХ в Донецькій області наголосив, що світ має реагувати на воєнні злочини агресора жорстко і принципово.

Президентка МКЧХ Мір’яна Сполярич засудила обстріл місця роздачі гуманітарної допомоги в Донецькій області, внаслідок якого загинули троє співробітників МКЧХ, не вдаючись при цьому до звинувачень в сторону Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-