Папа Римський Франциск завершив апостольську подорож до Азії та Океанії

Папа Римський Франциск завершив апостольську подорож до Азії та Океанії

Укрінформ
Папа Римський Франциск у п’ятницю повернувся до Риму після 12-денної апостольської подорожі Південно-Східною Азією та Океанією, що стала найдовшою за час його папства та однією з найтриваліших за всю історію Ватикану.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

За 12 днів Франциск відвідав Індонезію, Папуа-Нову Гвінею, Східний Тимор і Сінгапур, під час поїздки подолавши загалом майже 33 тисячі кілометрів.

87-річний Папа Римський, здоров'я якого останніми роками погіршилося, під час цієї подорожі був у хорошій формі, хоча мав насичений графік і тривалі виступи на понад 40 заходах. Впродовж усієї поїздки він пересувався в інвалідному візку, проте не скасував жодної запланованої зустрічі.

Найважливіші моменти подорожі Франциска включали поїздку до містечка з приблизно 12 000 жителів на краю джунглів у Папуа-Новій Гвінеї, куди Папа привіз сотні кілограмів гуманітарної допомогти місцевому населенню, зокрема ліки, одяг та іграшки для дітей.

Папа також відслужив месу в Східному Тиморі, на яку зібралися близько 600 000 людей або майже половина 1,3-мільйонного населення цієї країни, що стала однією з найбільших за всю історію відвідувань меси під час папського візиту. Східний Тимор, де 96% жителів є католиками, був єдиною країною з католицькою більшістю під час цієї подорожі Папи.

В Індонезії, найбільш густонаселеній країні світу з мусульманською більшістю, Франциск оприлюднив спільну декларацію з національним великим імамом, у якій вони закликали до глобальних заходів для боротьби зі змінами клімату.

У Сінгапурі Папа закликав уряд одного з провідних світових фінансових центрів домагатися справедливої ​​оплати праці для понад мільйона низькооплачуваних іноземних працівників у країні.

Франциск віддає пріоритет поїздкам у місця, які ніколи не відвідував Папа, або де католики становлять незначну меншість.

Читайте також: Патріарх Варфоломій: Ми з Папою Франциском одностайні у засудженні війни в Україні

Як повідомляв Укрінформ, Папа Римський Франциск під час зустрічі з прочанами у неділю, 1 вересня, засудив масовані обстріли Росією української інфраструктури.

Фото: vaticannews.va

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-